Ahven õlletaignas 2017-09-26T13:47:54+00:00

AHVEN ÕLLETAIGNAS

Vaja läheb:
400 g ahvenafileed
80 g maisijahu
1 muna
1,25 dl tumedat õlut
0,5 tl soola
valget pipart
soovi korral täiendavaid maitseaineid

Tee nii:
Maitsesta filee soolaga ja lase sellel maitsestuda, kuni valmistad taigna.
Taignasse sega kõigepealt kokku maisijahu, sool, pipar ja soovi korral väheses koguses endale meeldivaid maitseaineid. Tasapisi vala segule õlu ning seejärel muna. Sega mass korralikult ühtlaseks ja soovi korral lisa veidikene sidruni/laimi mahla.
Nüüd on aeg soolas oodanud kalatükid kasta taignasse ja friteerida need kuumas õlis kuldseks.
Lisandiks võib kasutada nii värskelt vokitud köögivilja, keedetud kartuleid või kartuliputru. Kastmena võib lisada värsketest kukeseentest kerge kastme.
Klassikaks on serveerida toit tartarkastmega.
Serveerimisel võib kogu praele puistata näpuotsaga uhmerdatrud punast pipart, siis näeb kõik lisaks hõrgule maitsele ka väga ilus välja.

Kui ise ei viitsi taignaga toimetada, siis kiirem variant on osta meie poest Pepsi Kalatööstuse poolt juba ettevalmistatud ahvenat õlletaignas või veinitaignas. Saadaval külmutatud kujul vaakumpakendis. Sinul jääb üle vaid õli kuumutada ja kalapalad otse sinna sisse poetada.