Kalaseljanka 2018-01-09T14:51:06+00:00

KALASELJANKA 

Vaja läheb:
500 g kalafileed
2 keskmist mugulsibulat
4 keskmist marineeritud kurki
2 tomatit
2 spl tomatipastat
1 spl kappareid
1 spl toiduõli
2 spl võid
2 spl kivideta oliive
1-2 loorberilehte
1 dl hapukoort
1/2 sidunit
peotäis maitsetaimi: petersell, till
soola ja purustatud musta pipart

Tee nii:
Haki sibulad ja prae pannil oliivõlis klaasjaks. Lisa seejärel juurde või ja tomatipasta ning hauta neid koos manend minutid. Pane potti umbes liiter vett, kuumuta keemiseni, lisa tükeldatud marineeritud kurk, kapparid, loorber, purustatud pipar, sool. Keeda segu vaiksel tulel u 15 min ja lisa seejärel tükeldatud tomatid, viilutatud oliivid ning kalatükid (ära väga väikeseks tükelda). Keeda suppi veel mened minutid ja enne serveerimist lisa värskelt pressitud sidrunimahl, hapukoor ning hakitud maitseroheline.

Serveeri võimalikult kohe.
Kui seda kõike ise teha ei viitsi, astu läbi meie poest ja vali kas 550g või  700g “Kodune seljanka kalaga”.

Meie naabrid soomlased söövadki seljankat kalasupina, mitte lihasupina, nagu meie seda tavaliselt teeme.

Head isu!