KOHA 2018-02-12T07:26:04+00:00

Koha, nagu ka paljusid teisi valge lihaga kalu, meie toidulaual 20-30 aastat tagasi väga ei väärtustatud. Tänaseks on kohast saanud aga üks hinnatumaid valikuid meie kalamenüüs.
Koha liha on väherasvane, aga valgurikas. Koha valmistamisel tuleb arvestada, et soomused on raskesti eemaldatavad ja uimedes olevad ogakiired on väga teravad. Soovitus, et mitte liigselt varva näha, on kala fileerida ja nahk eemaldada.
Kui valmistada koha ühes tükis, ehk lihtsalt roogitult, tuleks kindlasti jälgida, et ujupõis saaks eemaldatud. Kui ujupõis alles jätta, tekitab see suhteliselt ebameeldiva kõrvalmaitse.
Lihtsam on ilmselgelt osta poest värsket või külmutatud fileed ning sellest sobiv roog valmistada.
Parima suurusega koha kodus kokkamiseks on umbes kilone isend.