LATIKAS 2018-02-12T07:26:51+00:00

Latikas on kõrge kalorsusega ja suure rasvasisaldusega kala. Rasv koguneb rohkem kõhuäärtesse. Eraldi hinnatatkse latika pead (kus on samuti suur rasvasisaldus) ning lõpusekaane lihast (mida peetakse tõeliseks delikatessiks).
Toiduks tasub eelistada suuremat kala, sest seda on mugavam süüa ja ta on rammusam. Latika söömise mugavus on seotud suure luude arvuga (umbes 130 erinevat).
Tavaliselt valmistatkse latikas toidulauale ühes tükis. Kui terve kalaga ei soovi tegeleda, siis meie poes on müügil ka latikafilee, mis võimaldab vältida roogude/luudega tegelemist. Samuti on hinnatud latikast valmistatud hakkliha, millest saab valmistada imemaitsvaid kotlette.
Latikas on hinnatud ka suitsukalana. Suitsutamiseks lõigatakse latikas “liblikaks” selja poolt, mis võimaldab tal ühtlasemalt soolduda ning suitsuahjus ütlasemalt valmida.