LÕHE 2018-02-12T07:27:42+00:00

Lõhelised on meie toidulaual domineerinud juba pea paarkümmend aastat. Eelistatumad on suuremad ja vanemad kalad. Lõheliste fileerimisel on erinevaid fileerimisastmeid:
A- eemaldatakse selgroog ja roided
B- eemaldatakse ka kõik uimed, uimekiired, kõhu- ja seljalihastesse jäävad rasvaribad
C- eemaldatakse rood, mis asuvad filee eesosas
D- lõigatakse maha filee sabapoolne ots, mis on tuimema maitsega
E- fileelt eemaldatakse nahk

Meie tavaline söögilaual olev lõheline on B või C trimm /filee. Soomuseid enamasti ei eemaldata, sest praadimisel või grillimisel on need enamasti sööjate arvates krõbedana väga maitsvad. Lisaks tavalisele fileele kasutatakse ka liblikaid või steike, mis siis on ristlõikes selgrooga. Steikidel jääb külge ka jupike selgroogu.