Praetud lest 2017-09-28T14:27:11+00:00

PRAETUD LEST

Vaja läheb:
2/4 värsket lesta
2 spl nisujahu
soola
võid

Tee nii:
Puhasta lestakala (eemalda pea ja sisikond, eemalda lõikesse jäänud veri, lõika ära uimed), jäta veidikeseks taldrikule koos soolaga maitsestuma.
Sellel ajal saad näiteks koorida kartulid ja need keema panna.
Puista suuremale taldrikule jahu ja soovi korral ka veel veidike soola.
Nüüd pann tulele, võikilluke pannile. Maitsestunud kalad tuleks taldrikule puistatud jahust korraks läbi kasta (mõlemad pooled) ja otse pannile suunata.
Normaalse lesta küpsemise aeg on 10-12 minutit. Alustama peaks lesta tumedama küljega, mis on veidike tugevam ja seejärel keerata küpsema valge pool. Tumedam pool võiks küpseda ka minutikese kauem.

Arvestada tuleks sellega, et tavaliselt üle kahe lesta korraga pannile ei mahu ning esimesed praetud lestad võivad otsas olla enne, kui kokk järgmistega valmis saab ja/või kartulid keedetud.