Räimevorm 2019-04-16T10:53:37+00:00

RÄIMEVORM

Vaja läheb:
400 g räimefileed
1 keskmine sibul
3 spl toorjuustu (ürtidega või tilliga)
50 g riivjuustu (pizzajuust)
2 muna
3 dl köögikoort
soola ja purustatud pipart maitse järgi
soovi korral täiendavaid maitseaineid

Tee nii:
Võta ahjuvorm, kuhu saad laotada kõik fileed tihedalt üksteise kõrvale. Enne kalade asetamist on soovituslik määrida vorm kas võiga või toiduõliga, et tagada kalavormi mittenakkumine vormi põhja külge.
Kuumuta ahi kuni 180 kraadini. Ahjuprogramm peaks küpsetama nii pealt kui alt.
Ahju soojenemiseni klopi kausis munad, lisa sinna juurde toidukoor, maitseained ning peeneks hakitud sibul. Seejärel lisa toorjuust ja riivjuust ning sega korralikult läbi ja vala ühtlaselt vormi asetatud räimefileede peale.
Vajadusel aita kahvli vm töövahendiga kaasa, et juust ühtlaselt jaguneb.

Sibula võid lisada ka ketastena enne ahju asetamist vormile peale,  nii jääb vähe krõbedam ja sibula mittearmastajad saavad selle soovi korral eraldada.

Kui vorm valmis, ahi kuum, siis aseta see ahju ja valmis on kõik rumbes 20 minutiga.

Serveerimiseks sobivad räimevormi juurde väga hästi keedukartulid ja külm koorekaste kerge tilli, sidrunimahla ja soolaga.
Vanal ajal kasutati ka keefiriga/hapendatud piimaga tehtud kastet, kuhu lisati lihtsalt veidike soola.

Juurde sobib hästi must leib ja klaas külma piima.

Head isu!